Kolejna odsłona Akademii Smaku pod hasłem „Jajko i kuchnia” dobiegła końca. Miesiąc upłynął pod znakiem jajecznych przepisów, video warsztatów, oraz tradycyjnego spotkania ze zwycięzcami konkursu w Centrum Domowych Inspiracji.
Tomasz Jakubiak, Piotr Ogiński (Kocham Gotować) oraz Katarzyna Glinka po raz kolejny zmierzyli się z wyzwaniem, jakie stawiła przed nimi Akademia Smaku. Tym razem tematem miesiąca było jajko, z którym, jak się okazało, zarówno Kolegium Redakcyjne, jak i uczestnicy konkursu, poradzili sobie przepisowo.
Jajko i kuchnia
Nadesłane przez uczestników Akademii Smaku przepisy na dania jajeczne zaowocowały garścią sprawdzonych i przepysznych potraw, które przygotowywano podczas comiesięcznego eventu. Dwudziestu zwycięzców konkursu wraz z Tomaszem Jakubiakiem, Piotrem Ogińskim oraz Katarzyną Glinką sprawiło, że stół Akademii Smaku uginał się pod ciężarem fantastycznych potraw, takich jak: jajka z łososiem w cieście francuskim, kotleciki jajeczne z komosą ryżową, jajka z anchois, pieczeń z jajek i cukinii, suflet z truskawek, Pavlova z owocami czy muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami.
Wystartowała kolejna odsłona Akademii – tym razem tematem przewodnim miesiąca są zupy. Ruszył także kolejny konkurs, a oprócz wygranej w postaci uczestnictwa w evencie Akademii Smaku, na uczestników będą czekać atrakcyjne nagrody marki Bosch.
Akademia Smaku w pigułce
Akademia Smaku to wielokanałowy projekt kulinarny, w skład którego wchodzą: serial kulinarny, emitowany w TVP2, video warsztaty, serwis www.akademiasmaku.pl, kulinarne spotkania w Centrum Domowych Inspiracji, a także e-booki stanowiące kompendium wiedzy na temat kuchni. Atrakcyjne nagrody i niezapomniana atmosfera sprawia, że Akademia Smaku to jeden z najciekawszych cykli kulinarnych w naszym kraju. Projekt kierowany jest do miłośników kuchni, tworzących swoistą kulinarną społeczność, dzieląc się swoimi przepisami i kulinarnymi poradami, a także zdobywając tajniki kuchni od ekspertów – Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha oraz Piotra Ogińskiego. W projekt zaangażowana jest również Katarzyna Glinka, znana aktorka teatralna i telewizyjna.
Więcej informacji na stronie www.akademiasmaku.pl.
Partnerami projektu jest Mlekovita oraz Kropla Beskidu.
Za pomysł, opracowanie strategii projektu, jego nadzór kreatywny oraz kompleksową obsługę odpowiada agencja INSIGNIA. Za opracowanie scenariuszy i produkcję serialu telewizyjnego odpowiada OMD i TVP.
Link do strony artykułu: https://wirtualnemedia.pl./centrum-prasowe/artykul/co-bylo-pierwsze-jajko-czy-kuchnia